Arabulucular Budapeşte'de Deneyim Alışverişinde Bulunuyor


Türk Dünyası Arabulucular Birliği , Azerbaycan Cumhuriyeti Arabuluculuk Konseyi çerçevesinde, Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Devlet Komitesi'nin organizasyonel desteğiyle, arabulucuların deneyim alışverişi gezisi için Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye 24-27 Nisan 2024 tarihleri arasında başladı.

Heyet, Arabuluculuk Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Adilov'un liderliğinde, Sima Yagubova, Leyla Nasibova, Darya Yaşarli, Günel Guliyeva, Ilaha Guliyeva, İlkin Ibrahimov, Nizame Ismayilova, Rafael Jabbarov ve Rasul Nabizade gibi tecrübeli arabuluculardan oluşuyor.

Heyet, ziyaretleri sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Budapeşte Büyükelçiliği, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliği, Macaristan Yüksek Mahkemesi, Macaristan Türk Odası ile resmi görüşmeler gerçekleştirecek. Ticaret Bakanlığı ve TİKA Budapeşte'yi de ziyaret edecek olan heyet, Ferenc Madl Karşılaştırmalı Hukuk Enstitüsü ve Yunus Emre Enstitüsü'nün faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca Macaristan Barolar Birliği, Gurjan Avukatlar Bürosu ve Arabuluculuk Merkezi ile görüşmeler gerçekleştirerek üç ülkenin arabuluculuk alanındaki faaliyetlerini karşılaştıracaklar.