Azerbaycan ve Türkiye'den Arabulucular, Türk Dünyası Arabulucular Birliği'nin Organizasyonuyla Budapeşte'de Diplomatik Temaslarda Bulundu


Azerbaycan ve Türkiye'den Arabulucular, Türk Dünyası Arabulucular Birliği'nin Organizasyonuyla Budapeşte'de Diplomatik Temaslarda Bulundu
Türk Dünyası Arabulucular Birliği'nin koordinasyonunda gerçekleşen bir ziyaret kapsamında, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Türkiye'den gelen bir heyet, 24 Nisan 2024 tarihinde Budapeşte'deki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.


Heyeti kabul eden Büyükelçi Gülşan Karanis Ekşioğlu, elçilikteki arabulucularla gerçekleştirdiği görüşmeden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Toplantıda, heyetin ziyaret amacı, elde edilen başarılar ve tecrübe paylaşımı programı hakkında bilgiler sunuldu. Türk Dünyası Arabulucular Birliği Genel Başkanı Yakup Erikel, Büyükelçi Gülşan Karanis Ekşioğlu'na samimi kabulleri için teşekkürlerini iletti. Azerbaycan Cumhuriyeti Arabuluculuk Şurası Başkanı Nadir Adilov ise, Büyükelçiliğe teşekkür ederek Konseyin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


Görüşmenin ardından, Türk Dünyası Arabulucular Birliği Başkanı Yakup Erikel ve Arabuluculuk Meclisi Başkanı Nadir Adilov tarafından Büyükelçi'ye hatıra hediyeleri takdim edildi. Azerbaycan ve Türkiye'den gelen heyet, sonunda büyükelçi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu ziyaret, Türk Dünyası Arabulucular Birliği'nin bölgesel işbirliği ve diplomasi alanındaki aktif rolünü bir kez daha vurgulamış oldu.